27 Kasım 2012 Salı

Çıkı Çıkı Bonibon!

Seksenlerde değişik kutusuyla, "çıkı çıkı çıkı çıkı çantada cepte Bonibon" reklamıyla ve renk renk drajeleriyle bakkallardaki en cazip abur cuburlardandı Bonibon. Bir de hatırlayan vardır muhakkak, Ufo diye bir şey vardı. Uzay mekiği şeklindeki ambalajını keşke saklamış olsaydım diye hayıflanıyorum aklıma geldikçe. İnsan bilemiyor ki. Ufo, Bonibon tipi ambalajlarda hâlâ satılıyor olsa da bir anlamda elendi gitti… Bonibon ise kapağının içinde yazan harflerle bir neslin kafasını fena halde karıştırmış olsa da her zaman kulvarında açık ara önde devam etti yaşamına.



Çok sevdiğimiz sevgili Bonibon’un aslında pek çok kusuru da vardı. Biz bunu eş dost akrabanın yurt dışından getirdikleri ecnebi çikolata ve şekerleri 
deneyip müptelası olduktan sonra daha iyi anladık tabiiHayır M&M’s, Smarties, Cadburry vardı da biz mi yemedik! İtiraf edelim ki hepimiz şeker kaplamasındaki o ağır tadı alırdık. Ağızda kolay erimez ve ne yazık ki biraz bayat hissi verirdi. Çikolatasının kalitesinden bahsetmeye gerek bile yok, hakikaten kötüydü. Yani o renkli, neşeli, cicili görüntüsünün altında aslında hep biraz düş kırıklığıydı. Ama biz her şeye rağmen onu sevmeye devam ettik, bir nevi zaaf belki de...



Nihayet Kent kalbimizden geçenleri duymuş! Geçenlerde bir markette rastladım. Ne yalan söyleyeyim biraz kafam karıştı önce. Bildiğimiz eski paketlerin hemen yanında yeni bir ambalaj daha duruyordu ve onun üzerinde de Bonibon yazıyordu. Kenarındaki Milka yazısını ve mor ineği de görünce eyvah dedim, işte büyük balık küçük balığı yuttu yine! Fakat sonra anladım ki işin iç yüzü hiç de öyle değilmiş. Milka’yı zaten Kent Gıda ithal ediyormuş ve son alarak da Milka markalı ürünlerin yurt içinde üretilerek satılmasına karar verilmiş. Bu şen dalga sanırım Bonibon’u da vurmuş. Yaşasın!

Bildiğimiz, sevdiğimiz kutusundan ayrılmak biraz buruk hisler yaratsa da şimdiki hali de hiç fena değil. Hatta çok sevdim diyebilirim! (Yine de eski kutusundan da bulunca hemen aldım. Abur cubur müzemin bir köşesinde dursun bakalım...)


Yeni ürünün lezzetine gelince... Büyük bir devrim niteliğinde! Sonuç kesinlikle çok daha kaliteli, çok daha lezzetli. Oh! Tüm paketi 
avucumuza döküp komple ağzımıza atmak artık bin kat daha zevkli! Hem drajelerin renkleri de daha canlı ve güzel. Tabii bazen yavaş yavaş, renklerini seçe seçe yemesi de enfes ;)


Benim için çok daha önemlisi, iş yerinde insanı aniden deviren çikolata krizlerini kazasız atlatmaya mükemmel bir aday artık Bonibon! Kesinlikle çekmecenizde bulundurun. Koca bir çikolatayı yiyip bütün gün pişmanlıktan kıvranmaktansa krizin büyük dalgalarını bir kaç renkli drajeyle yumuşatmak çok daha güzel olacak.



İşte eskilerden Bonibon reklamları! İkincisini ben anımsayamadım, hatırlayan var mı? Pek hoşmuş...

En son
a da UFO'nun reklamını koydum, yazının başında az biraz rol çalan uzay mekiği şeklindeki ambalaj orada görünüyor diye. Hey gidi günler! :)



4 yorum:

  1. Yeşiller benim :) Ufo'yu hiç sevememiştim ben. Bir de hemen eski kutudan almalıyım, değiştiğini bilmiyordum. Çıkı çıkı çıkı çıkı bonibon şarkısını söylemeden yemezdik kardeşimle :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, eski kutu sart :) Lezzet karsilastirmasi icin yenisinden de almali mutlaka...

      Sil
  2. Reklamda "Lego" zemini kullanıldığını şimdi izleyince anladım, son planda bile var!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaa! Su ise bak! Ben de simdi sen soyleyince farkettim!

      Sil