19 Aralık 2012 Çarşamba

Balığın Üzerine Tahin Helvası


Bu güzelim coğrafyada kış mevsiminin en güzel yanı balık denen muazzamın en şahane aylarını kucaklıyor olmasıdır, mirim! Nasıl büyük bir zenginlik Yarabbi on dakikada yürüyerek çarşıya inmek, isteğe ve bütçeye göre camgöz lüfer, cömert palamut, Allahlık mezgit, taçsız kral hamsi, çıtır istavrit, aman felekten bir günse eğer belki kalkan ve hemen yan tezgahtan da salata için kıvırcık, roka, tere, kuzukulağı, taze kekik, taze nane gibi türlü çeşit yeşillik alıp eve dönebilmek! Tatlı hayat be hey! Zira balık yedikten sonra insanın şekeri düşüyor malum. O halde bir de tahin helvası almalı dönerken. Tahin helvasız balık sofrası mı olurmuş, a canım! Her şey tamamsa kur masayı, amanın yine mi güzeliz, yine mi çiçek? Hamdolsun…

Elbette istenirse helva ezilip üzerine biraz da limon sıkılıp (hatta sıkılmasa da olur) fırında tahin helvası da yapılabilir. Neden olmasın? Hatta altına havuc rendesi de konur ki yanıp folyoda yapılıyorsa folyoya ya da bir tepside yapılıyorsa tepsiye yapışıp da keyif kaçırmasın. İşte böyle sıcak sıcak yemesi pek bir harika olur. Amma ve lakin kare kare kesip bir lokmada yutması da ayrı bir güzel canım. Kim yapacak da kim bekleyecek fırından çıkmasını! Şekerimiz oldu yerle yeksan!

Efendim, bir de ertesi sabah kalkıp kalanları kahveyle yemesi yok mu, o işte zevkin katmerlisi!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder