26 Aralık 2012 Çarşamba

Efsane Gazoz

İstanbul'da doğup büyümüş bir insan olarak Çamlıca Gazoz'u es geçip bahsi Uludağ Gazoz'dan açıyorum sevgili dostlar! Bu topraklarda yıllardır değişmeyip muhteşem tadıyla ve şişesiyle bizi nostaljinin doruklarında mutlulukla dolaştıran en nadide şey kendisi. İçip de çocukluğun mutlu ve güzel günlerini anımsamamak mümkün mü?
Oysa ne gazozlar geldi kimler geçti ömrümüzden... Sevdiklerimiz de oldu, burun kıvırdıklarımız da. Her yöreye özgü, tadı kendi çapında unutulmaz pek çok yerel gazoz markası anılır bu coğrafyada; sorulsa yediden yetmişe birçok insanın çocukluğundan ya da gençliğinden anımsadığı, favorisi ne gazozlar çıkar kimbilir...

Hepsine rağmen Efsane Uludağ Gazozu eşsizdir, evrenin en iyi gazozu  hatta en iyi soğuk içilen gazlı içeceğidir. 

Biz eksik etmeyiz hiç. Yaz-kış bulunur dolapta. Börek, çörek, cips türü tuzlu baştan çıkarıcıların yanına pek yakıştığı gibi tek başına da muazzamdır bu zat-ı şahane! 

Hele ki hamam sefasının müptelası dostlarımız onu kim bilir kaç kat sevgiyle anıp yere göğe koyamayacaklar ve soğukluk denen odada peştemallerine anadan doğma sarılmış halde adeta yeniden dünyaya gelecekler sayesinde! 

Resmi sitesinde lezzetinin sırrı ile ilgili şöyle bir bilgiye rast geldim, paylaşmak isterim:

1933 yılından beri aynı gizemli formül ile üretilen ve içecek sektöründe bir efsane haline gelmiş orijinal Türk Gazozu. Yıllardır değişmeyen Uludağ gazoz formülünün bir sır gibi saklandığını ve bu formülü şu an sadece 3 kişinin bildiğini biliyor musunuz?

Nostalji bölümünde de göz atmalı: http://www.uludaggazoz.com/tr/nostalji.asp

Son olarak bir arzuhalim olsun kendilerinden. "Retro" bir çalışmayla şu 10 inçlik yeşil markalı efsanevi şişeden de bir "limited edition" projesine imza atsalar güzel olmaz mı?

Hatta çocukluğumuzun kahramanı şu şişe de olabilir!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder